Binds for ndmenu items

Want to become VIP? Or donate to us!
Post Reply
Pukata
neonDragon Admin
Posts: 4108
Joined: Sat Feb 21, 2009 12:00 am
Location: Denmark

Binds for ndmenu items

Post by Pukata »

Hello VIPs

Lately alot of stuff has been getting into the ndmenu, which makes it fustrating that you have to scroll some ndmenu pages through, to get the items u need. Often its just a matter of seconds before zombies comes and infects you, so you need your items ready as quickly as possible.

So if u wanna give urself the items u need, the fastest way would be to bind a key to one of the ndmenu options.

So here is a list of binds that you can use to acces some of the items faster (typing them in console also works):
Spoiler!
SLAP - bind key "vip_item 1"
GLOW - bind key "vip_item 2"
DRUG - bind key "vip_item 3"
SKIN - bind key "vip_item 4"
DOUBLE DAMAGE - bind key "vip_item 5"
NOCLIP - bind key "vip_item 6"
REVIVE - bind key "vip_item 7"
FULLHP - bind key "vip_item 8"
AUTOSNIPER - bind key "vip_item 9"
AWP - bind key "vip_item 10"
ANTIGUN - bind key "vip_item 11"
LONGJUMP - bind key "vip_item 12"
SUPER GRENADE - bind key "vip_item 13"
STRIP GRENADE - bind key "vip_item 14"
RTD - bind key "vip_item 15"
FULLKIT - bind key "vip_item 16"
VOTEMAP - bind key "vip_item 17"
VOTEKICK - bind key "vip_item 18"
VOTEBAN - bind key "vip_item 19"
Old and not so good working way, but works:
Spoiler!
Basically what you want to do, is binding several commands to 1 key, which you can do using ;

So lets say you want to acces the VIP menu, and skip the front page of the ndmenu, you do the following:

Code: Select all

bind key "ndmenu;menuselect 1"
What this command does, is to type ndmenu in the console, and at the same time it selects or "pushes" they key "1" in the menu. Generally if u want your bind to press a number for you in a menu, use the command "menuselect [number]"

So we now have a bind to acces the VIP stuff we want to use much faster, and maybe if we wanna slap a person without entering the ndmenu or we are in desperate need of double damage at the right time and got no time to scroll the ndmenu pages through, we can just bind a key to the item we want to use. That we can do in the following way:

Code: Select all

Slap - bind key "ndmenu;menuselect 1;menuselect 1"
Double Damage - bind key "ndmenu;menuselect 1;menuselect 5"
What i basically did here, was to check which numbers are assigned to each item in the menu. If u press 1 in the first vip page, u get slap and u press 5 u get double damage. But now we have binded it all into 1 key.

Same thing is the case, if the item you want to use is on the 2nd or 3rd page of the vip menu, you just navigate your way with the key.
Lets say we want to acces the "100 HP" option on page 2 of the ndmenu or the "votemap" option on page 3

Code: Select all

100 HP - bind key "ndmenu;menuselect 1;menuselect 9;menuselect 1"
Votemap - bind key "ndmenu;menuselect 1;menuselect 9;menuselect 9;menuselect 2"
So remember, if you want to bind a key to a vip option in the ndmenu, first navigate, and notice each button you click to get the item, like pressing 9 to go to next page etc.. and then bind the "path" to this item with a key.

Also if you want auto-close the menu after you selected the item, just add "menuselect 0" at the end of your bind command, like this:

Code: Select all

bind key "ndmenu;menuselect 1;menuselect 3;menuselect 0"
Enjoy!
NOTE: You might have to rebind some of the options, when we add new items to the ndmenu, since the item orders gets moved around.
Image
Pukata
neonDragon Admin
Posts: 4108
Joined: Sat Feb 21, 2009 12:00 am
Location: Denmark

Re: [Tutorial] Binds for ndmenu items

Post by Pukata »

Updated.
Image
User avatar
Xaturi
Posts: 5467
Joined: Sat Apr 03, 2010 12:00 am
Location: Holland
Contact:

Re: Binds for ndmenu items

Post by Xaturi »

Cool. Cool Cool Cool.
doeda
VIP
Posts: 1770
Joined: Sat Jul 27, 2013 9:03 pm

Re: Binds for ndmenu items

Post by doeda »

doesn't work for me though.
"Never look down on anybody unless you're helping them up."

Image

Image
User avatar
Lien~
Posts: 13998
Joined: Sat Oct 02, 2010 11:08 pm
Location: Wirral - United Kingdom

Re: Binds for ndmenu items

Post by Lien~ »

doeda wrote:doesn't work for me though.
Then you're doing something wrong. Check whether you use " (1x shift + ') or '' (twice x ') - make sure you use the first method as the second one won't bind it properly. If that doesn't help, PM me or add me on steam and I'll do my best to help you out.
doeda
VIP
Posts: 1770
Joined: Sat Jul 27, 2013 9:03 pm

Re: Binds for ndmenu items

Post by doeda »

well i tried it 3 times, just wont work, thats weird.
"Never look down on anybody unless you're helping them up."

Image

Image
User avatar
Lien~
Posts: 13998
Joined: Sat Oct 02, 2010 11:08 pm
Location: Wirral - United Kingdom

Re: Binds for ndmenu items

Post by Lien~ »

doeda wrote:well i tried it 3 times, just wont work, thats weird.
Add me or PM me, and I'll help you out!
doeda
VIP
Posts: 1770
Joined: Sat Jul 27, 2013 9:03 pm

Re: Binds for ndmenu items

Post by doeda »

okay, added you thanks for trying to help me out :)
"Never look down on anybody unless you're helping them up."

Image

Image
User avatar
zapt0r
neonDragon Admin
Posts: 1482
Joined: Sun Nov 01, 2015 10:06 am

Re: Binds for ndmenu items

Post by zapt0r »

Bump

For the people asking how to bind stuff, this topic explains how you do it. Works for all kinds of menus, just replace ndmenu with the one of your choosing.
Regards,
zapt0r
Post Reply

Return to “VIP & Donation Forums”